Joga Osebna in duhovna rast

Energetska joga v naravi pred poletnim solsticijem

Poletni solsticij nam letos prinaša čudovito kombinacijo divje, vitalne energije, značilne za luno v Ovnu. Takrat smo polni vneme in se lažje lotevamo stvari, obenem pa smo nemirni in “brez zavor”, kot je značilno za tako močne Rajas energije, in hitreje delamo napake. Zato se je smotrno pred nastopom teh ognjenih energij umiriti, prizemljiti in povezati s svojo pravo naravo ter skladno s tem narediti načrt za naprej.

Pri tem nam pomaga čustveno obarvana energija Ribe, ki krepi našo intuicijo in poveča našo dojemljivost za dogajanje okrog in znotraj nas, tako se lahko pripravimo na prihajajoči ogenj in ga pravilno usmerjamo.

energetska joga v naravi pred poletnim solstijem

Energetska joga v naravi

Energetska joga se bo uradno prvič odvijala na energijsko prav poseben datum: 19. junij. Luna je v Ribah, zato je ta dan idealen za aktivnosti, kot so joga, meditacija in za vse, kar je povezano z nego nas kot celote. Torej – popoln dan za self-care in pripravo na naval sveže energije, ki ga prinaša letošnji poletni solsticij. Piko na i pa doda lokacija: dogodek se odvija v Energetskem krogu v bližini Trebnjega.

Energetski krog Trebnje

Energetski krog je namenjen zdravljenju in polnjenju. Kaj zdravimo in katere energije v telesu polnimo, je odvisno od tega, kje v krogu stojimo. Krog se postavi na energetsko pozitivnem prostoru, kjer ni podzemnih tokov ali zemeljskih prelomnic. Postavitev kroga in kristalov se določi z radiestezijskimi meritvami.

Razdelitev v krogu temelji na 5 osnovnih elementih: zemlja, voda, ogenj, zrak in eter. Prvi štirje so postavljeni v zunanji del kroga, eter pa je bistvo notranjega kroga. Eter je energija vesolja, ki jo poznamo še pod izrazi prana, chi, ki … Je energija, snov in informacija. 

Pot po energetskem krogu je natančno določena, zato se vsaj prvič priporoča pod vodstvom učitelja, da bi prejeli vse benefite in se energetsko napolnili. Gre za ritual, ki ima začetek in konec, in gre za meditativno prakso.

Energetska joga, hoja v energetskem krogu in končna meditacija

Dogodek se bo odvijal v smiselnem vrstnem redu, da bi vsak udeleženec že z eno seanso prejel karseda največ koristi. Začnemo z uvodno delavnico, kjer razložimo benefite energetskega kroga in joge ter opcije z navodili za zaključno prakso meditacije. Nato nadaljujemo z vodeno hojo v energetskem krogu in prasko joge, ki jo zaključimo z meditacijo. Smisel celotnega dogodka je povezovanje s svojo izvorno naravo in dvigovanje lastne zavesti, da bi prevzeli krmilo življenja v svoje roke ter zgradili bolj srečno in polno življenje.

Informacije in prijave >>

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

Instagram

Facebook

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop