Osebna in duhovna rast

Poletni solsticij 2022 – kaj nam prinaša?

Poletni solsticij označuje dan ko sonce doseže najvišjo točko na nebu in prebivalcem severnega dela Zemlje prinaša najdaljši dan v letu. Solsticiji so posledica nagiba Zemlje in njene orbite okoli Sonca. V času poletnega solsticija je severna polobla maksimalno nagnjena proti Soncu, zato imamo daljši dan. V času zimskega solsticija pa je severna polobla najbolj nagnjena stran od Sonca, kar nam prinese najkrajši dan v letu.

Dan poletnega solsticija 21. junij je tudi mednarodni dan joge. Kaj pa nam poletni solsticij prinaša iz energetskega vidika, pa si bomo podrobneje pogledali v današnjem prispevku.

Poletni solsticij iz energetskega vidika

Poletni solsticij prinaša novo pozitivno energijo, če se ji odpremo. Prinaša bodisi novo ravnovesje ali pa nam pomaga, da izpustimo tisto, kar se nam je nabralo tekom leta. Je uradni začetek poletja in obenem vstop v sezono raka, zato se bomo najbolje počutili nekje v bližini vode in v naravi. Luna ob 5.37 preide v Ovna in tako imamo nasprotujoči si energiji ognja in vode.

Dovolite si absorbirati divjo energijo ognja, ob kateri se počutimo polni elana, močni in zdravi. Vendar jo uravnovesite z aktivnostmi, ki nas prizemljijo. Zato je dobro preživljati veliko časa na prostem. Idealni so aktivni dnevi v naravi, daljši sprehodi in športne aktivnosti, ki umirjajo, kot na primer joga na prostem.

Preverite termine za Energetsko jogo v naravi – joga v energetskem krogu Trebnje.

Izkoristite svežo energijo in vnemo, da naredite prvi korak v nekaj novega, vendar ohranite nadzor, ne dovolite močnim čustvom, da se pretirano razplamtijo, saj v energiji ovna hitro pretiravamo in “izgubimo glavo”. Zato potrebujemo aktivnosti, ki nas umirijo in fokusirajo, da bi višek energije in motivacije usmerili v dejanja, ki nas bodo peljala v smeri naših ciljev.

Aktivnosti, kot so joga, čuječnost in meditacija, so v času takih pozitivnih, a divjih energij, vaš najboljši zaveznik. Priporočam: Joga, vadbe in rituali za ženske.

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

Instagram

Facebook

(1) komentar

  1. […] – popoln dan za self-care in pripravo na naval sveže energije, ki ga prinaša letošnji poletni solsticij. Piko na i pa doda lokacija: dogodek se odvija v Energetskem krogu v bližini […]

Komentiranje je onemogočeno.

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop