Joga Zdrava in fit

Online vadba – prednosti in pasti

Vadba prek spleta je vsekakor velika prednost v časih, ko delo, družina in druge obveznosti od nas zahtevajo večji del budnega dela dneva. V tednih, ki so pred nami, pa je online vadba postala pravzaprav edina možnost za vse tiste, ki nimajo dovolj znanja, idej ali motivacije za samostojno vadbo.

Ne glede na razlog in zvrst ima vadba prek spleta v varnem objemu svojega doma mnogo prednosti. Trening lahko opraviš ob uri, ki ti najbolj ustreza, ni ti treba izgubljati časa in se odpeljati v telovadnico in, če si bolj sramežljive sorte, se med vadbo doma ne obremenjuješ s tem, da pred drugimi v skupini izpadeš nerodna ali v slabi formi (saj se ti ne bi bilo treba, a vem da si včasih ne moreš pomagati…).

online vadba - online jogafit - online joga

Kljub številnim prednostim tovrsten način vadbe ni pisan na kožo vsakomur. Potrebna sta organizacija in disciplina.

 

Organizacija in disciplina

Kadar obiskuješ vadbe v živo, le-te potekajo po določenem urniku. Veš, da se ga moraš držati, sicer ne boš mogla opraviti treninga. Online vadba pa ti nudi udobje, da trening opraviš kadarkoli si zaželiš.

A to, da nisi vezana na urnik, ni nujno dobro.

Oziroma … to je lahko super, saj tvoja zmožnost vadbe ni pogojena z ostalimi obveznostmi. A obenem je zelo slabo, saj je to ali boš opravila trening ali ne, odvisno izključno od tvoje discipline.

 

Disciplino krepiš iz dveh vidikov: prvi je praktični in drugi čustveni

Iz praktičnega vidika krepimo disciplino tako, da si nastavimo opomnik in se ga držimo. V dobi pametnih telefonov in google koledarjev je to resnično preprosto. Fino je, če imamo tudi vizualni opomnik v obliki urnika, kjer is lahko delamo kljukice in nas dodatno motivira, ko vidimo pretekle opravljene treninge. Pomaga tudi, če si damo joga podlogo in oblačila na vidno mesto in si izberemo čas v dnevu, ko smo prepričana, da bomo lahko vadili v miru.

Iz čustvenega vidika pomaga krepiti disciplino (ki ni nič drugega kot dolgoročna motivacija, ki naposled preide v navado!), če dobro razčlenimo vse razloge, ZAKAJ si sploh želimo vaditi. Kako bo naše življenje drugačno? Kaj nam bo lažje? Kako se bomo počutili v primerjavi s tem, kako se počutimo sedaj?

Npr.: zvečer bom premogla dovolj energije in volje, da se poigram z otrokom. Ne bom se več skrivala za širokimi majicami in nosila dolge hlače v tropski vročini. Ne bom več imela bolečin v vratu in križu.

 

Aktualno: Online jogFIT

Online JogaFit program je ustvarjen za vse, ki ljubite dinamično, intenzivno vadbo joge, ki vas fizično aktivira in duševno razbremeni:

 • vsak teden 4 nove prakse, 2 začetni in 2 nadaljevalni; vsaka je na voljo 30 dni in jo lahko večkrat ponoviš
 • ciljno ustvarjene prakse, ki podpirajo tvoje dobro počutje
 • stalne prakse za faze tvojega cikla, ko rabiš več nežnosti
 • okrepiš celotno telo, poskrbiš za zdravje hrbtenice in izboljšaš gibljivost telesa
 • si vzameš čas zase, zadihaš, se umiriš
 • super stranski učinek: krepiš in oblikuješ svoje telo ter dvigneš raven energije

Več o programu >>

 

Tanja Baća, učiteljica joge in svetovalka za zdravo prehrano

Poveži se z mano:

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop