Lepota in nega Osebna in duhovna rast

Jutranja rutina za bolj produktiven dan

Večina uspešnih ljudi trdi, da je zgodnje vstajanje ključno za bolj produktiven dan. Roko na srce, le malokdo že po naravi rad vstane zgodaj. A jutra lahko postanejo celo vaš najljubši čas v dnevu s pravo jutranjo rutino, ki pozitivno vpliva na vas še ves dan.

Cilj jutranje rutine, ki vodi do več produktivnosti, ni ta, da zgodaj zjutraj naredite čim več »kljukic«. Namen je ta, da začnete svoj dan s fokusom, umirjenostjo in pozitivno naravnanostjo.

RAZGIBAJTE SE

Če v svojo jutranjo rutino vključite eno samo stvar, naj bo to gibanje. Odlične jutranje aktivnosti so hoja na svežem zraku, joga ali nežno raztezanje. Telo potrebuje gibanje, obenem pa se pri tem sproščajo hormoni dobrega počutja, ki nas umirijo, obenem pa izboljšajo naše razpoloženje za ves dan. Mnoge raziskave potrjujejo, da naredimo več in bolje, ko smo bolj pozitivno naravnani.

Nasvet: začni z majhnim, v nasprotnem primeru se hitro zgodi, da odnehaš. Poskusi z mojimi 15-minutnimi joga praksami za dobro jutro, nato pa lahko vključiš še jogo in vadbo skozi dan. V programu 21-dnevni FIT ritual te čaka vse, kar rabiš.

UMIRITE SVOJ UM

Prakse kot so osredotočeno dihanje, meditacija ali zgolj sedenje v tišini, nam dajejo občutek prizemljenosti ter osredotočijo in umirijo naš um. Tako se dnevnih nalog lotimo z več zavedanja in umirjenosti ter lažje prioritiziramo opravila.

NAČRTUJTE SVOJ DAN

Načrtovanje je ključno za bolj produktiven dan. Seznam opravil nam prihrani veliko mentalne energije, saj zmanjšuje beganje našega uma iz ene naloge na drugo, še preden je prva zaključena. Opravljanje več nalog hkrati ne pomeni večje produktivnosti – prej obratno.

NAHRANITE TELO

Preden odhitite v svoj dan, nahranite telo. Naš organizem potrebuje kvalitetno gorivo, da deluje optimalno, zato začnite dan s hranljivim zajtrkom, bogatim z vlakninami, vitamini in minerali. Procesirana hrana in pekovski izdelki niso dobra izbira, uporabite čim bolj osnovna in naravna živila.

USTVARITE SI SVOJO RUTINO

Najpomembnejše od vsega je to, da si ustvarite rutino, ki jo lahko vzdržujete dolgoročno. Zato začnite počasi in ostanite dosledni. Kmalu boste opazili, da ste bolje razpoloženi, bolj pozitivno naravnani in pa seveda bolj produktivni. Preveri program 21-dnevni fit ritual s 15-minutnimi joga praksami in vadbami.

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

Instagram

Facebook

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop