Joga Osebna in duhovna rast

Smisel življenja – 7 znakov, da ga še niste našli

Te kdaj prevzame občutek, da v tvojem življenju nekaj manjka? Mogoče ti takoj pride na misel nek trdovraten izziv, s katerim se vedno znova srečuješ v življenju – lahko pa je navzven vse videti naravnost popolno, pa kljub temu občutiš praznino. Ne glede na to, ali “spadaš” v prvo ali drugo skupino – če občutiš nerazložljivo žalost, praznino, živiš v pomanjkanju in se nenehno vrtiš v začaranih krogih življenja, najverjetneje še nisi našla smisla življenja.

smisel življenja

Kaj pomeni smisel življenja?

Vsak človek ob rojstvu prejme načrt. Ta načrt je naš smisel življenja in zajema poslanstvo, ki ga naj bi tekom življenja izpolnili. To poslanstvo zajema lekcije, ki se jih moramo naučiti, da bi osebnostno in duhovno zrasli, zajema naše talente, da bi s svojim delom oplemenitili ta svet, in zajema ljudi, ki jih bomo tekom življenja srečevali, da bi drug drugim pomagali izpolniti svoja poslanstva.

Večinoma se ljudje ne zavedamo svojega poslanstva, zaveda pa se ga naša duša. Zato občutimo nerazložljivo praznino, kadar nismo na pravi poti in ne delujemo skladno s svojo “pogodbo”.

7 znakov, da še nisi našla svojega smisla življenja

#1 Ne maraš sprememb

Misel na spremembo sproži v tebi takojšnji alarm. Želiš ostati v zavetju “varnega”, kljub temu da nisi zadovoljna in srečna s svojim življenjem. Tvoji strahovi in prepričanja gradijo zidove okrog tebe in te ohranjajo na mestu. Nisi na pravi poti. Ko najdeš smisel življenja, postane življenje brezmejno in možnosti neskončne. Išči naprej.

#2 Preprosto ne uživaš v svojem življenju

Si predstavljaš, da bi se zjutraj zbudila in se veselila novega dne? Takšen bi moral biti vsak dan. Življenje je čudovito darilo in potovanje polno raznobarvnih doživetij. Če ne najdeš radosti v majhnih stvareh in si nenehno osredotočena na “probleme”, zagotovo nisi na pravi poti. Ko boš našla svoj smisel, boš našla radost v vsakdanu.

#3 Ne razmišljaš o prihodnosti

Če živiš iz dneva v dan in se ti sploh ne sanja, kaj si želiš v življenju – niti o tem ne razmišljaš, živiš v energiji preživetja, ne življenja. Vsega je na pretek za vse in tudi ti imaš pravico imeti svoje želje. In če v tebi gori želja, verjemi da v tebi obstaja tudi pot, kako jo uresničiš. Ne gre za to, da “nabiramo kljukice” svojih dosežkov. Gre za to, da prevzamemo odgovornost in se zavemo, da je naše življenje zgolj posledica naših dejanj. V nas je moč, da spremenimo, kar nam ni všeč 🙂

#4 Ne znaš (se) imeti rada

Do sebe in do drugih ne čutiš tiste prave povezanosti in ljubezni. In če (se) nimaš rada, ne moreš občutiti tiste pristne sreče. Povezanost je nekaj, kar vsi iščemo in rabimo. Ko živiš v skladu s svojo resnico, najdeš ljubezen povsod okrog sebe – še najprej pa v sebi. Išči naprej, draga.

#5 Izgubila si sebe

V odnosih z drugimi nosiš masko ugajanja, si ujetnik mnenja drugih in nisi suverena, ko izražaš svojo resnico – ali se je sploh ne zavedaš. Mogoče si popolnoma izgubila smisel za to, kdo sploh si. Ne draga, žal nisi na pravi poti. Ko živiš svojo resnico, izžarevaš celo sebe in z njo svetiš na druge.

#6 Ne zaupaš si

V življenju si mogoče naredila veliko napak in si ne zaupaš več, četudi si naredila spremembe in se iz svojih napak naučila potrebnih lekcij. Kljub temu si ne zaupaš dovolj npr., da bi opustila nadzor in se prepustila trenutnemu navdihu. Ko najdeš svoj smisel življenja, si brezpogojno zaupaš in veš, da si na pravi poti.

#7 Začaran krog

Če imaš občutek, da se nenehno vrtiš v istih začaranih krogih, potem nekaj zavira tvoj napredek. Ne učiš se lekcij, ki so ti bil dane in verjetno bežiš pred izzivi, namesto da bi se z njimi soočila. Nisi na pravi poti.

Čas je, da izpolniš svoje izvorno poslanstvo

Življenje je čudovito darilo brezmejnega potovanja in odkrivanja čudežev. To je namen tvoje duše in dokler ne živiš v skladu s tem, bo ostal občutek praznine, otožnosti in brezvoljnosti do življenja. Na srečo se ljudje množično prebujamo in svet nujno potrebuje to spremembo. Svet se bo spremenil, ko se bomo spremenili sami.

Če si pripravljena te vabim na 7-mesečno potovanje v brezmejno obilje, zdravje in srečo. Če imaš vprašanja glede programa ali posebne želje, se mi oglasi na tanja@zdravainfit.si, vedno z veseljem poklepetam z vami.

Tanja Baća, ženskam pomagam živeti bolj zdravo, aktivno in radostno življenje

(1) komentar

  1. […] življenje, nudi občutek sreče kot posledica notranje izpolnjenosti – sreča kot posledica smisla življenja (smisel ima tak pomen, da smo zanj pripravljeni žrtvovati del svoje […]

Komentiranje je onemogočeno.

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop