Zdrava in fit

Spolna energija za zdravje, moč, mladost in lepoto

Spolna energija je močna ustvarjalna energija, povezana z našo drugo, sakralno ali spolno čakro. Je vir življenja in kreacije, mladosti in vitalnosti. Lahko jo usmerjamo v duhovno in v osebno rast ter z njeno pomočjo zavestno kreiramo življenje.

Primarno ljudje usmerjamo spolno energijo – v spolnost. Zato je pomembno, da se zavedamo vpliva, ki ga ima naše čustveno, mentalno in fizično stanje pri spočetju otroka. Energijski zapis se prenaša najmanj 7 generacij naprej in nazaj – stanje naših staršev in starih staršev tako nosimo v sebi in ga prenašamo naprej na svoje otroke.

spolna energija

Spolna energija za zdravje, moč, mladost in lepoto

Ko nam primanjkuje spolne energije, se hitreje staramo, smo brez energije in sočasno izgubljamo tisto notranjo svetlobo, zadovoljstvo, srečo. Spolno energijo lahko prebujamo in povečamo, lahko pa jo seveda tudi izgubljamo.

Uravnovešena spolna čakra prinaša veselje do življenja in ustvarjalnost ter je temelj duševne stabilnosti, neoviranega delovanja vseh vitalnih organov in dobrega telesnega zdravja. Kadar je spolna čakra odprta, imamo zdravo spolnost, smo polni idej in hkrati sposobni, da jih uresničimo. Ustvarjalni smo na vseh področjih.

Izguba spolne energije

Spolno energijo izgubljamo s prepogostimi, grobimi spolnimi odnosi, kadar v spolnosti nismo potešeni ali pa na splošno v življenju ne čutimo strasti. Vir blokade so lahko tudi potlačena čustva, občutek, da je z nami nekaj narobe, in celo neizpolnjene želje. Pri ženskah je pogost občutek sramu v povezavi z užitkom, ki nam je privzgojen od staršev, okolja. Tako ženska izgublja svojo »ženskost«, saj globoko v sebi verjame, da je z izražanjem le-te nekaj narobe – »ženstvena« oblačila (kratko krilo ali oblačila, kjer so poudarjene obline) ali rdečilo za ustnice vidi skoraj kot nekaj grešnega.

Ženska, ki ne uživa v spolnosti in v svoji ženski energiji, ni v celoti izpolnjena

Šele ko je spolna energija živa, pretočna v nas, lahko ustvarjamo življenje, ki si ga želimo. Izpolnjene smo lahko šele takrat, ko se v celoti prepustimo in smo to, kar smo – ženske. Narava nas je ustvarila z organom, ki je namenjen samo in izključno užitku.

Ženska, ki ne uživa v spolnosti, ne živi v celoti svoje ženske energije.

Pretočnost spolne energije

Spolno energijo prebujamo z različnimi praksami: z jogo, meditacijo in z aktivnostmi, kjer gojimo kreativno energijo, kot so ples, poslušanje glasbe. Spolno energijo prebuja tudi oranžna barva, plavanje, masaža prsi in spodnjega dela trebuha.

V spletni učilnici Zdrava in Fit online bomo prebujali svojo notranjo boginjo z različnimi praksami in rituali. Pridruži se mi, če si stalno utrujena, brezvoljna, se ti nabirajo kilogrami … Znotraj tebe se skriva prava boginja, ki komaj čaka, da jo povabiš na plano. Pridruži se mi.

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

Instagram

Facebook

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop