Hujšanje Zdrava in fit

Fit nasveti za najboljše leto 2022

Ljudje se danes kot nikoli prej zavedamo pomena osebnega napredka in iščemo pot do izpolnitve svojih potencialov. In dobro psihofizično stanje je osnova dela na sebi. Moji fit nasveti zajemajo nekoliko širše polje aktivnosti. V prvem delu naslavljamo mentalni proces, ki ga zlahka preneseš na vsa življenjska področja, v drugem delu pa gremo konkretno na področje telesnega fitnesa.

Če te zanima, kako doseči svojo najboljšo zdravo in fit formo v letu 2022 te vabim v nadaljnje branje.

Fit nasveti za leto 2022

Preden gremo na konkretne fit nasvete, poglejmo, kako se sploh lotiti na novo zastavljene poti, da bo leto 2022 resnično tvoje najboljše doslej in da boš uspešna na vseh področjih. Ključni so 4 koraki.

#1 Si to, kar misliš

Si se kdaj ujela, da sama o sebi negativno govoriš? Ljudje običajno temu sploh ne posvečamo pozornosti, pa vendar se v naši glavah nenehno odvija notranji dialog. Naše misli v veliki meri vplivajo na naše splošno razpoloženje, počutje in čustva, ta pa na naše vedenje. Primer: Če nam naše misli govorijo, da nečesa ne zmoremo, bo to v nas ustvarjalo občutke negotovosti in strahu. Tako bomo opustili to idejo in se vdali še preden bi sploh poskusili.

Torej najprej je potrebno delati na svojem mentalu. Pri tem ti bo najbolj pomagal moj brezplačni priročnik, ki si ga lahko naložiš tukaj. V 8 korakih te nauči, kako iz dneva v dan gradiš občutek lastne vrednosti in razvijaš bolj pozitivno mišljenje. Te vaje so dobesedno spremenile moje življenje in lahko ga tudi tebi – če jih boš redno izvajala.

#2 Kam potuješ?

Tukaj smo torej pri ciljih. Če želimo potovati v pravo smer in po najbolj ugodni poti, potrebujemo zemljevid.

In cilji so nekaj podobnega kot Google maps našega življenja. Vendar nam povejo le končno destinacijo. Da bi tja prišli, moramo izbrati svojo pot izmed danih možnosti ter opredeliti vmesne postojanke. Bolj kot je končna destinacija oddaljena, več bo vmesnih postojank.

Danes sicer govorimo o psihofizičnem zdravju, vendar svetujem, da si narediš okvirni plan za vsa življenjska področja.

Primer:

 • Cilj je izgubiti 10 kilogramov.
 • Izbrali si bomo hitro pot in si damo časa 3 mesece, da bi dosegli svoj cilj.
 • To so torej 3,3 kilogrami na mesec, in nekaj manj kot 1 kilogram na teden (to so naše vmesne postojanke).

#3 Kako potuješ?

Ko smo opredelili kam potujemo (torej naš cilj), moramo izbrati še način, kako pridemo do cilja (avto, vlak, letalo …).

Nadaljevanje primera:

 • Da bi dosegla svoj cilj (izgubiti 10 kg v 3 mesecih), moram bit v kalorijskem deficitu približno 7.000 kcal na teden, kar pomeni 1.000 kcal na dan.
 • Od tega bom zmanjšala kalorični vnos za 500 kcal, 500 kcal pa bmo odtelovadila.
 • Nato naredim še plan prehrane, ki bo upošteval moj cilj in pa plan za vadbo, s katero bom vsak dan pokurila 500 kcal.

Ponavljam, popolnoma enako narediš za vsak želen cilj. Le prosim imej v mislih ravnovesje na vseh življenjskih področjih. Kaj s tem mislim?

Primer, ki sem ga (namerno) podala, ne upošteva tega pomembnega načela. Da bi ga dosegli, bi bilo potrebno ogromno odrekanja – več kot je zdravo. In verjetno bi marsikatero drugo življenjsko področje zaradi tega trpelo, obenem pa bi se izčrpavala (če imaš poleg tega službo, družino in ostale obveznosti).

Raje si izberi daljšo, bolj prijazno pot. Vseeno boš prišla do cilja, pri tem pa boš uživala, saj boš imela občutek, da delaš nekaj dobrega zase, brez da bi žrtvovala vse ostalo. 10 kg v 6 mesecih je veliko bolj prijazen cilj, se strinjaš?

#4 Urnik

Zdaj ko poznaš pot do cilja, je potrebno le narediti dober plan. Zapiši vse aktivnosti, ki jih boš počela iz dneva v dan, da bi dosegla svoj cilj po zastavljeni poti, aktivnosti dodaj v svoj urnik ter si nastavi opomnik. Preprosto je – če se boš držala plana in dosledno izvajala zastavljene aktivnosti, boš dosegla svoj cilj.

In veš kaj ti povem? Imaš to ❤️

Nasveti za leto 2022, da boš (p)ostala zdrava in fit

Od tvojega psihofizičnega stanja – torej od navad, ki ti jih podajam v nadaljevanju – je odvisno skoraj vse v tvojem življenju. Tvoj telesni fitnes vpliva na tvoje misli, razpoloženje in čustva ter posledično na vsa življenjska področja. Torej vzemi stvari v svoje roke in začni DANES!

1. Hidracija!

Pitje zadostne količine vode vsak dan je pomembno zaradi številnih vidikov in po pogovoru z mnogimi svojimi strankami, le malo ljudi dosega ciljno količino, ki je za ženske približno 2l vode na dan. Alternativa čisti vodi so nesladkani zeliščni čaji, sveže stisnjen limonin sok in enkrat dnevno sveže stisnjen sok pomaranče ali grenivke.

Ob slabi hidraciji nastopi:

 • upočasnitev presnove
 • zadrževanje vode v telesu
 • občutek lakote, večji apetit
 • utrujenost, fizična in mentalna
 • možnost glavobola
 • hitrejše staranje
 • težave z mehurjem in črevesjem
 • srčno-žilne težave

Kako poskrbiš, da spiješ vsak dan dovolj vode?

 • imej pri sebi vedno stekleničko vode
 • če veš da ima steklenička prostornino 0,5l, potem veš da moraš spiti 4 stekleničke vode vsak dan (ali npr. 3 stekleničke vode in 2 zeliščna čaja …)
 • nastavi si opomnik v pametni telefon, če res ne gre drugače

2. Redno gibanje

Fit nasveti niso fit nasveti, brez da bi visoko na lestvico prioritet postavili redno gibanje. Vadba ni samo za samovšečne mladenke, ki rade kažejo svoje lepo telo – pa ne, da bi s tem bilo karkoli narobe. Ljubezen do sebe in do svojega telesa je osnova (da se le ne ustavi samo pri tem 🙈). Raje kakšen kilogram več in čvrsta postava, kot suhica v slabi formi, a ni res?

Če iščeš vadbo, ki ti bo prinesla rezultate, brez da bi te do konca izčrpala, ti ponujam več možnosti:

3. Urejena prehrana

Tukaj mi sploh ni potrebno ničesar dodajati. Slabe prehrane ne moreš “odtrenirati”. Torej, če je želja tudi izguba kilogramov, brez ustrezne prehrane ne bo šlo. Izbor hrane ima seveda vpliv tudi na naše hormone – torej na VSE. Zato nahrani svoje telo kvalitetno: čim več naravnega in čim manj neumnosti. Rabiš pomoč? Lahko ti svetujem in priredim prehrano tako, da boš dosegala svoje cilje.

4. Regeneracija

Počitek je pomemben del vsake aktivnosti. Tukaj govorimo o dobrem spancu, o občasnem daljšem oddihu (dopust), o vikend crkljanju, občasni masaži … pa tudi o tem, da vsak dan prekineš norijo tisočih obveznosti in si vzameš minutko, da zadihaš. preveriš svoje počutje in se umiriš.

5. Naravna pomoč

Če počnemo vse to, kar sem napisala zgoraj, si lahko dovolimo tudi malo naravne pomoči. Tukaj govorim o prehranskih dopolnilih, ki nam malček pomagajo pri doseganju rezultatov. Še enkrat: prehranska dopolnila ne nadomestijo zgornjih točk, temveč jih dopolnijo!

In tukaj sem stopila skupaj z ekipo Pink Fit in za vas ustvarila paketek izdelkov, poleg tega pa še pripravila jedilnik, s katerimi bo ZAGOTOVO dosegla super rezultat. V jedilniku piše tudi, kako jemlješ dopolnila Pink Fit za karseda najboljši rezultat – tudi sama jih jemljem točno tako 🙂

Ne pozabi pri nakupu uporabiti mojo kodo ZDRAVAINFIT20, ki ti prinese kar 10€ popusta.

Takole, v tem članku sem povzela res vse potrebno za tvoje najbolj fit leto, zdaj pa si na vrsti ti. V družbi enako mislečih dušic bo zagotovo lažje, pridruži se mi v Facebook skupini Zdrava in Fit od znotraj navzven.

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

Instagram

Facebook

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop