Zdrava in fit

Nova luna – ritual z namerami za prihodnost

Nova luna je čas, ko postaviš nove namere za prihodnje obdobje, nato pa skozi korake v ritualu, ki ti danes razkrivam, razmisliš, kako bi z dejanji podprla svoje namere. To je čas, ko posadimo seme, da bi zraslo nekaj novega.

Spodnji ritual je moj osebni ritual ob novi luni.

Sledenje luninim in svojim ciklom mi omogoča, da svoja dejanja energetsko podprem in delujem v skladu z Naravo. Tako vem, kdaj je čas za aktivnosti usmerjene navzven in kdaj je čas, da se umaknem vase. Kdaj je čas, da v svoje cilje vložim maksimalno truda in energije, in kdaj je čas, da si naberem novih moči. In da mi priložnost, da razumem svoja nihanja v počutju in energiji ter da jih sprejmem, kot nekaj naravnega. Tako z njimi sodelujem, namesto da bi se z njimi bojevala. Je priložnost, da se sprejmem točno takšna kot sem, obenem pa delam na svoji rasti.

nova luna - rituali

Priprava na ritual ob novi luni

Ustvari si prijeten miren prostor, prižgi svečo, odišavi prostor s priljubljenim eteričnim oljem in sedi v udoben položaj z zravnano hrbtenico. Izenači dolžino vdiha in izdiha in pošlji dih v trebuh. Če prej narediš jogo – še bolje, saj ti bo pomagala umiriti misli in poglobiti dih. Tako bo tvoj fokus boljši, misli pa bolj jasne.

Če te zanima joga, se mi lahko pridružiš tukaj.

Koraki v meditaciji

 1. Postavi si pomembna vprašanja, kot so: kakšna oseba si želim postati, koga želim v svoji bližini, kaj lahko prispevam temu svetu in kaj vabim v svoje življenje.
 2. Posadi seme: s katerimi dejanji boš podprla svoje namere. Zaveži se k temu.
 3. Oblikuj afirmacijo, ki te bo pri tem energetsko podpirala in si jo večkrat v mislih ali naglas ponovi.
 4. Vizualiziraj prihodnost, kjer so tvoje namere že uresničene.
 5. Zapiši si svoje namere, svoje cilje za prihodnost v zvezek. Tako jih lažje bolj jasno opredeliš in jim daš tudi materialno obliko.

Bodi lepo, se tipkava zopet kmalu.

Namaste.

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano:

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop