Joga Osebna in duhovna rast

Vedska astrologija – luč na vaše življenje

Ko pogledamo v nebo, vidimo neskončno število zvezd in planete, ki so že od nekdaj stvar zanimanja in raziskovanja. Že stare kulture, ki so bile precej bolj povezane z naravo, so si postavljale vprašanja o vplivih teh svetlečih točk na nebu ter opazovale njihovo gibanje. Sodobni horoskop je sicer spremenil to starodavno znanje o zvezdah in vplivih planetov na človeka v vir površinske zabave. A globina in natančnost te discipline in umetnosti je neizmerljiva. To sem čutila že ob začetku študija Vedske astrologije, saj so mi kot učiteljici in učenki joge bili mnogi koncepti že čisto blizu in poznani. A ko sem analizirala svojo natalno karto, nisem pričakovala TOLIKO odgovorov in “aha trenutkov”. Vse je končno dobilo svoj smisel. Intuicija me je vodila v pravo smer.

vedska astrologija, jyotish, džotiš

Vede in Vedska Astrologija

Vedska natalna karta ponuja izjemno podroben in poglobljen vpogled v vaše življenje, osebnost in usodo. Gre za starodavno veščino razlaganja natalnih kart, ki nam pomaga razumeti naše življenjske poti, talente in karmične vzorce. Njen cilj pa je, da vas vodi na pot največjega možnega razvoja. Torej cilj ni zgolj VEDETI, temveč to znanje uporabiti za doseganje svojih ciljev in poslanstva.

Vedska astrologija del starodavne Vedske filozofije. Znana je kot Jyotish, kar pomeni “stvarnik svetlobe.” Ta sistem astrologije se ne ukvarja le s trenutnimi, temveč tudi s trajnimi vplivi planetov na posameznikovo življenje. Temelji na prepričanju, da so položaji planetov ob rojstvu ključni dejavniki, ki oblikujejo našo usodo in osebnost. Še več, duša se utelesi v novo inkarnacijo takrat, ko so izpolnjeni kozmični pogoji, ki bodo omogočili uresničitev karmičnih vplivom in doživetij, ki si jih duša sama izbere.

Slika planetov na nebu v trenutku in iz mesta rojstva je slika našega življenja

Osnova Vedske astrologije je natalna karta ali “Janma Kundali,” ki jo ustvarimo s podatki o datumu, uri in lokaciji rojstva. Ta karta vsebuje podatke o položajih planetov, zvezd in drugih nebesnih teles v času našega rojstva. Vsaka oseba ima svojo edinstveno natalno karto, ki je kot zemljevid njenega življenja.

Karta razkriva vaše življenjske cilje, potencialne talente, izzive, ki vas čakajo, in tudi karmične vzorce, ki vplivajo na naše odločitve ter nas lahko zavirajo na naši življenjski poti. Vse, kar zavira naš razvoj, je stvar pretekle karme, ki jo v trenutni inkarnaciji odplačujemo. A če poznamo ovire, jih lažje premagamo ter z močjo svobodne volje ustvarjamo pozitivno karmo, ki blaži negativne vplive in jih transformira.

Torej imamo kljub danim okoliščinam moč svobodne izbire, da peljemo svojo življenjsko pot v želeno smer.

4 veliki cilji v vedski astrologiji

Nekateri ljudje se spopadamo s številnimi izzivi in zdi se, kot da smo prišli na ta svet, da bi trpeli. A temu ni tako. Prišli smo, da bi imeli bogato izkušnjo in se v največji meri razvili. Tudi tokrat je moč v znanju.

V vedski astrologiji govorimo o doseganju 4 velikih ciljev:

 • osvoboditev preko vstopa v polni potencial (mokša);
 • izpolnitev sovjega poslanstva, ki je običajno vezano na profesionalne dosežke, ni pa nujno (dharma);
 • imeti na voljo udobje, materialne dobrine, bogastvo – kajti brez tega, se ne moremo razvijati, saj smo v energiji preživetja (artha);
 • biti srečni in uživati – v dobri hrani, spolnosti, poeziji, umetnosti (kama).

Kot vidimo, nič duhovnega in plemenitega ni v tem, ko žrtvujemo svojo srečo in osebno izpolnitev ali ko v imenu duhovnosti živimo v odrekanju. Ključ je v tem, da najdemo srednjo pot.

Kako ti lahko pomaga razumevanje svoje natalne karte

 • Samospoznavanje: Vedska astrologija ti pomaga bolje razumeti sebe. S tem znanjem lahko bolje živiš v skladu s svojimi resničnimi potrebami in željami.
 • Učinkovitejše odločanje: Z vpogledom v svojo natalno karto lahko sprejemaš bolj informirane odločitve o svoji karieri, odnosih in drugih življenjskih vidikih.
 • Sprejemanje življenjskih izzivov: Razumevanje karmičnih vzorcev in izzivov, ki jih prinaša Vedska karta, ti pomaga sprejeti te izzive in se učiti iz njih.

Razumevanje svoje natalne karte je tako, kot bi prižgala luč v temni sobi polni ovir, da bi našla čim boljšo pot ven iz nje, da bi se čim manj spotikala ter se čim več zabavala in naučila. Te zanima? Svojo analizo in svetovanje lahko naročiš tukaj >>

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano: Instagram & FacebookYouTube

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop