Osebna in duhovna rast

4 veliki cilji za izpolnjeno življenje iz vedske astrologije

Vedska astrologija, znana tudi kot džjotiš, je veščina in umetnost o vplivih nebesnih teles, ki izhaja iz prastare Indije. Džjotiš je nastal pod okriljem vedske kulture. Je skovanka dveh sanskrtskih besed: džjoti (=svetloba) in iša ali išvara (=Stvarnik). Džjotiš je torej stvarnik svetlobe – ki osvetljuje pot našega življenja. Omogoča nam, da vidimo priložnosti in možne nevarnosti na njej, da lažje izberemo pravo smer, premostimo prepreke in dosežemo svoje cilje. 4 veliki cilji, o katerih govori džjotiš, nas vodijo v izpolnjeno življenje v vseh pogledih, džjotiš pa je orodje, ki nam jih pomaga uresničiti.

1. Dharma (življenjsko poslanstvo)

Ena ključnih nalog Vedske astrologije je pomoč posamezniku pri razumevanju njegovega življenjskega poslanstva. Dharma se nanaša na življenjsko poslanstvo in duhovni namen posameznika. Džjotiši lahko pomaga identificirati ključne elemente dharme, ki vodijo k izpolnjevanju življenja in prispevajo k blaginji posameznika ter družbe.

2. Artha (materialno blagostanje)

Vedska astrologija se osredotoča tudi na artho, kar pomeni materialno blagostanje. To ni le o zaslužku denarja, ampak gre za razumevanje, kako ustvariti stabilnost in izpolnitev v materialnem svetu. Astrološka analiza lahko pomaga identificirati ugodna področja in obdobja za kariero, finance in poslovne priložnosti, kar omogoča boljše izkoriščanje potenciala posameznika v materialnem svetu.

3. Kama (užitek in čutna uresničitev)

Vedska astrologija prav tako raziskuje kamo, kar predstavlja užitek in čutno uresničitev. Pomaga razumeti, kako se lahko posameznik poveže z užitkom in čutnostjo na način, ki je v skladu z njegovo usodo in duhovnim razvojem. To vodi k življenju izpolnjujočih odnosov, kreativnega izražanja in krepitvi notranje sreče.

4. Moksha (osvoboditev in duhovna realizacija)

Najgloblji cilj Vedske astrologije je povezan z mokšo, ki označuje osvoboditev in duhovno realizacijo. Astrologija lahko pomaga posamezniku razumeti karmične vzorce, ovire na poti duhovnega razvoja ter ugodna obdobja za duhovno prakso. S tem posamezniku pomaga doseči višje ravni zavesti in osvoboditev od vezanosti na materialni svet.

Vedska astrologija presega zgolj napovedovanje prihodnosti; njeni cilji so usmerjeni k ustvarjanju ravnovesja med duhovnim in materialnim življenjem. S pomočjo teh ciljev posameznik lahko bolje razume svojo usodo, prepozna izzive in priložnosti ter ustvari življenje, ki je v skladu z njegovim duhovnim razvojem. Ne gre le za opazovanje zvezd, temveč za raziskovanje lastne duše in njenega potenciala.

Za tvoj osebni in duhovni razvoj:

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano: Instagram & Facebook & YouTube

(1) komentar

  1. Mateja pravi:

    Izjemna trenerka, res top programi-temeljijo na znanju in izkušnjah. Če želiš karkoli spremeniti v svojem lajfu in če rabiš podporo ali vodenje, res priporočam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop