Osebna in duhovna rast

Pot v srečno in izpolnjeno življenje

Bolj kot telo in um uglasimo z dušo, bolj smo notranje izpolnjeni. Naše telo je sredstvo, s katerim delujemo in preko katerega doživljamo življenje. Naš um je tisti, ki to sredstvo usmerja in je tako odgovoren za to kakšen svet ustvarjamo in kako doživljamo življenje. Ko oboje uskladimo z dušo, torej s tistim delom nas, ki je čista svetloba, naš višji jaz ali naša esenca – to, kar smo v resnici; si lahko ustvarimo srečno in izpolnjeno življenje.

Telo uglašeno z dušo

Kaj pomeni uglasiti telo z dušo? Najbolj preprosto povedano, to pomeni iskanje dobrega počutja. Ravno čustva in občutki nam sporočajo, da je nekaj za nas dobro ali slabo. Seveda obstajajo nianse in ni vse črno belo, a že če sledimo temu, smo na dobri poti.

Res se sliši enostavno in tudi je – če smo povezani s svojim telesom. Občutke namreč zaznavamo skozi svoje telo. Že tukaj vidimo, kako je vse povezano in kako večplastni smo.

Kako se torej povežemo s svojim telesom? V prvi vrsti tako, da poskrbimo za svoje telesno zdravje, kar vključuje uravnoteženo prehrano, redno gibanje, zadostni počitek in kvaliteten spanec, uravnavanje stresa … in seveda izogibanje vsemu, kar nam škoduje.

Ko je telo močno, odporno, pretočno in poživljeno, vsaka naloga postane lažja.

Um uglašen z dušo

Kaj pomeni uglasiti um z dušo? Pomeni zgraditi takšno miselnost, ki nas bo vodila v pravo smer. Kako to storimo? Najprej je potrebno okrepiti zavedanje sebe: kakšne misli prevladujejo v našem vsakdanu in v različnih situacijah.

Smo nagnjeni k temu, da se sprašujemo o tem, kaj si želimo, in zavestno krmilimo s svojim življenjem? Ali se prepuščamo toku življenja v dobrem in slabem? Se ne sprašujemo kaj dosti o tem, če smo zadovoljni? Ali o tem, kakšna je naša vloga pri našem (ne)zadovoljstvu?

Um uglasimo z dušo tako, da vse postavimo pod vprašaj. S tem, da okrepimo zavedanje sebe in svoje miselnosti. Nato pa se lahko lotimo spremembe tam, kjer je to potrebno.

Kako manifestirati srečno in izpolnjeno življenje

Dejanja so jezik materialnega sveta. Ne pravim, da je zakon privlačnosti laž. Namera je izjemno pomembna, a ne (le) zato, da bomo privlačili stvari, katere si želimo. Vse se začne pri nas samih. Namera je notranje gonilo, a potrebno je uglašeno delovanje, da bi manifestirali to, kar si želimo. Zato pravimo tudi, da manifestiramo tisto, kar verjamemo. Saj je um tisti, ki nas krmili skozi življenje. In um deluje skladno s svojimi prepričanji.

Bolj kot smo uglašeni z dušo, lažje bomo manifestirali srečno in izpolnjeno življenje. Nekateri duhovni učitelji pravijo, da s tem, ko se prečistimo na telesnem, čustvenem in mentalnem nivoju vsega “slabega”, se približamo čisti esenci in smo manj vezani na zakone materialnega sveta, kar pomeni, da tudi lažje in hitreje manifestiramo svoje želje in cilje.

Vas zanima več? Vabljeni na e-tečaj Telo, um in duša v visoki vibraciji >>

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano: Instagram & Facebook & YouTube

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop