Osebna in duhovna rast

Kaj je Reiki in kako deluje

Reiki je več tisočletij stara disciplina usmerjanja energije za namene telesnega in duševnega zdravljenja s polaganjem rok. Izvira iz Indije oziroma iz Vzhoda – mnoge izvorne informacije so žal izgubljene zaradi tradicionalnega načina prenosa znanja preko govorne besede. Vemo pa, je bil Reiki na novo odkrit iz strani Japonskega učenjaka in meniha Dr. Mikao Usui-ja, ki je Reikiju dal ime, ki ga ima danes.

Kaj pomeni Reiki?

Beseda Reiki je sestavljena iz dveh delov:

  • Rei – univerzalen, vseprisoten, tudi duhovna zavest, modrost višjega jaza
  • Ki – nefizična vitalnost, ki daje življenje vsem živim bitjem (druga imena so še Chi, Prana, Sveti Duh itd)

Reiki je prisoten v vseh nas in je čista kozmična energija in najvišja vibracija.

Če je naše telo pretočno in napolnjeno z Ki-jem, se počutimo polni energije in vitalnosti, zdravi, razmišljamo bolj pozitivno, smo bolj kreativni in življenje preprosto lažje teče. Tudi na težave in bolezni smo takrat bolj odporni.

Kadar pa imamo v telesu blokade in Ki v telesu upada zaradi stresa, težav in nezdravih navad, pa smo tudi bolj dovzetni na zdravstvene težave. Počutimo se telesno in mentalno izčrpani in se težje spopadamo z vsakodnevnimi izzivi.

Telo um in duša

Reiki deluje na holistično in spodbuja naše naravne procese samozdravljenja na vseh nivojih. Tako čustvene kot fizične blokade, ki so vir naših težav in bolezni, se sprostijo in nam povrnejo zdravje.

Tehnike izvajanja Reiki terapije so v resnici tako enostavne, da se jih vsak lahko nauči, tudi otrok. Pri tem je pomembna le redna praksa, da bi začutili pozitivne učinke Reikija, saj gre za blago terapijo, ki pa ima izredno močne učinke.

Kako deluje Reiki?

Vsaka celica v našem telesu vsebuje izvorno kozmično energijo in je povezana z univerzomom ter z vsem, kar v njem biva. Reiki je del naše genske strukture, prirojena inteligenca, ki oživlja naše telo ter stimulira zdravje, rast, življenje in zdravljenje.

Slabe navade, značilne za sodobnega človeka, ki je preobremenjen, pod stresom in ima mnoge nezdrave navade, to energijo izčrpavajo in ustvarjajo blokade v telesu. S pomočjo Reikija si lahko povrnemo ravnovesje in zbudimo prirojen potencial in optimalne zmožnosti, ki jih nosimo v sebi.

Energetski sistem v telesu

O našem energetskem sistemu sem nekoliko bolj izčrpno že pisala tukaj. V telesu imamo 7 glavnih energetskih centrov, ki jim pravimo čakre. Vsaka izmed čaker napaja določen del telesa in skrbi za njegovo vitalnost. Ko so čakre slabo pretočne, takrat prejmemo manj energije v tistem predelu telesa in pojavijo se težave.

S polno Reiki terapijo ponovno odpremo čakre in izboljšamo njihovo pretočnost ter usmerjamo in povečamo tok energije v telesu. Pred terapijo je pomembno, da se stranka in terapevt sprostita, zato vedno pred izvajanjem terapij s stranko naredim krajšo jogo in meditacijo, da se telesno in mentalno pripravimo, jaz kot prevodnik, stranka kot prejemnik.

Na začetku je priporočljivo narediti 4 zaporedne terapije v čim krajšem času za najboljši učinek. To bo spodbudilo imunski sistem telesa in naravne zdravilne sposobnosti. Ko se strupi in čustvene blokade odstranijo, se telo ponovno uravnovesi in lahko se začne proces zdravljenja. Kasneje se terapija obnovi po občutku.

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano: Instagram & Facebook

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop