Fit recepti Zdrava in fit

Kosilo v 5 minutah – tortelini s pestom iz bučnih semen

Kadar se na vse pretege trudiš jesti zdravo in obvezno pod pogojem, da je hrana hitro pripravljena, hočeš ali nočeš postaneš v kuhinji sila kreativen. No tokrat me je navdihnil moj priljubljeni “pesto alla genovese”, ko sem v hladilniku zagledala ostanke svojega tedenskega bučnega masla (izvoli recept tukaj, če želiš poskusiti).

Zelo se potrudim, da se v mojem gospodinjstvu ne meče proč hrane, zato vedno poiščem način, kako uporabiti živila, ki se bližajo koncu roka uporabe. Moje bučno maslo je bilo v hladilniku zdaj že skoraj 10 dni in skrajni čas je bil, da ga porabim.

V bistvu si bolj kot bučno maslo pripravim pasto – všeč mi je, da so v njej tudi bolj grobo mleti delci – od tukaj tudi povezava s pestom in navdih za nov eksperiment. Saj ne, da se vsi iztečejo dobro – ha ha I wish. Ampak tole moraš poskusiti 🙂

Izvoli torej recept za omako s pestom iz bučnih semen. Omako lahko uporabiš s testeninami ali s tortelini. Oboje sem poskusila, oboje je fantastično.

Tortelini s pestom iz bučnih semen

Tortelini s pestom iz bučnih semen

Da tole jed pripraviš v 5 minutah moraš seveda imeti v hladnilniku svojo bučno pasto – slasten in hranljiv namaz za kruh, odličen zmešan s skuto in očitno se fantastično obnese tudi v omakah. Tudi bučna pasta, oz. maslo, če ti je ljubše, se pripravi v nekaj minutah. Recept najdeš tukaj (na koncu prispevka s predlogi za povečan dnevni vnos hranilnih snovi).

SESTAVINE ZA 1 OSEBO:

 • 150 g tortelinov s pršutom ali 100 g polnozrnatih testenin
 • 1 žlica bučnega masla
 • 1 žlička olja
 • 1/2 manjše čebule
 • 1,5 dcl pasiranega paradižnika
 • sol
 • navaden ali kajenski poper

V ponvi na srednje močni temperaturi zgrejemo žličko olja in popražimo čebulo. Po nekaj minutkah solimo in dodamo kanček vode, da se še malenkost pokuha. Zmanjšamo temperaturo, nato dodamo bučno pasto. Pomešamo in ponovno dolijemo kanček vode. Pustimo minutko, da se pokuha, nato pa dodamo še paradižnikovo mezgo ter poper. Medtem ko pripravljamo omako skuhamo torteline, ki so prav tako skuhani v 5 minutah. Dodamo jih v omako ter vse skupaj premešamo.

Postrežemo z malo ribanega sira. Dober tek!

Hej, rabiš pomoč pri urejanju prehrane? Najlažje in najhitreje, predvsem pa najbolj učinkovito to urediva takole >>

Poznaš prijateljico, ki ima rada hitre, zdrave in okusne recepte? Deli z njo prispevek 🙂

Poveži se z mano:

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop