Osebna in duhovna rast

Manifestiranje ali zgolj sanjarjenje?

Če spremljaš vsebine za osebno in duhovno rast, potem zagotovo velikokrat naletiš na besedo manifestiranje. Največkrat jo povezujemo z zakonom privlačnosti, ki pravi, da v svoje življenje pritegnemo stvari, ljudi in okoliščine, ki so vibracijsko uglašene z nami.

Običajno sledi nekaj v stilu, da moraš vizualizirati in v sebi ustvariti občutek, kot da že imaš tisto stvar, ki jo želiš manifestirati v svoje življenje. A če ostanemo pri tem, zgolj sanjarimo. Če nekaj ne spremenimo, se ne bo spremenilo nič 🙂

manifestiraš ali sanjariš

Ko sanjarjenje postane manifestiranje

Ta del, vizualizacija želene prihodnosti, je pomemben. Temu delu rečemo usmerjanje fokusa v nekaj, kar nam je pomembno in si želimo ustvariti. Pa dajmo vzet za primer nekaj, kar si vsi najlažje predstavljamo: izgubiti si želimo 10 kg, ker nas začenjajo pestiti zdravstvene težave in se preprosto ne počutimo dobro v svoji koži.

Vizualiziranje in občutenje sebe, ko smo dosegli želeno težo, je pomemben del manifestiranja, saj nam pomaga npr. pri motivaciji, da bomo sledili svojemu cilju in naredili, kar je potrebno, da ga dosežemo.

Običajno se pogovori o manifestiranju tukaj tudi končajo. Doda se mogoče še kaka afirmacija (kar podpiram, afirmacije so super pomoč). Ampak tukaj se zaključi.

Manifestiranje je uglašenost fokusa, energije in dejanj z želenim rezultatom

Ker se dobro prodajajo lahke rešitve, ki obljubljajo velike rezultate brez vloženega dela. In tako se vrtimo v krogu nezadovoljstva, ker se seveda ne zgodi nič, če ne spremenimo ničesar. Ter čakamo novo hitro in enostavno rešitev, da bi dosegli svoj rezultat (v tem primeru najbrž kake tablete za hujšanje, ampak za vsak slučaj nadaljujemo z afirmacijami, da bo rezultat še boljši🙈).

Če pa želimo biti realni in dejansko narediti spremembo, gremo naprej na glavni del manifestiranja.

Naslednji korak je energija. Če želimo nekaj doseči, moramo v to vložiti nekaj energije. Narediti načrt za prehrano in vadbo, umestiti vse dejavnosti v svoj urnik in si ustvariti novo rutino, da bi sčasoma prerasla v navado.

Tretji korak so dejanja. To je tisti del, ko vsak dan izbiraš hrano, ki je skladna s tvojimi cilji in zmanjšuješ nezdrave navade. To je tiste del, ko narediš trening in se upreš programu, da je na kavču bolj udobno in da boš “samo tokrat” trening preskočil, ker si res preutrujen.

In to je ta del, ki je razlog, zakaj izvajamo vizualizacijo in zakaj ponavljamo afirmacije – ker če želimo narediti spremembo, je um naš največji sovražnik. Tega se je treba lotiti. Zato je najbolj pravilna definicija manifestiranja to (po mojem mnenju), da manifestiramo to, kar smo. In smo to, kar verjamemo, da smo.

Če verjameš, da zmoreš biti discipliniran in sledit nečemu, kar ti je pomembno, boš to tudi naredil. Če verjameš, da ne zmoreš, potem se ne boš niti kaj dosti potrudil.

Manifestiramo skladno s svojimi jedrnimi prepričanji o tem, kdo smo. Ker sledila bodo dejanja, ki so uglašena s temi prepričanji.

Za celostno preobrazbo na vseh nivojih tvojega obstoja sem pripravila e-tečaj s knjigo, ki se ga res splača predelati. Klikni in preberi več >>

joga vadbe in prehrana 2_2

Hvaležna bom za delitev prispevka. Namaste, Tanja

Tanja Baća, tvoja trenerka za zdravo, aktivno in radostno življenje, ustvarjalka vsebin portala Zdrava in fit

Poveži se z mano: Instagram & Facebook & YouTube

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
    0
    Vaša košarica
    Your cart is emptyReturn to Shop