Zdrava in fit

Kako (p)ostaneš fit med poletjem

Ohranjati dobro telesno formo skozi celo leto je precejšen izziv za večino ljudi, saj nam sodobni način življenja to precej oteži. Zdi se, kot da so dnevni prekratki in včasih je res težko živeti zdravo. Za nekatere je tako tik pred poletjem čas za kako hitro dieto in telovadbo, da se malo bolje počutimo v svoji koži. Čudežev ne moremo delati v kratkem času, lahko pa že v nekaj tednih dosežemo vidno izboljšanje in izkoristimo motivacijo, da (p)ostanemo (bolj) fit med poletjem. Kako do najboljšega možnega rezultata na zdrav način? Beri naprej.

zlata pravila za vadbo poleti

Najpomembnejša je prehrana

Prehrana je tudi največji izziv. Saj so nezdrave, visoko kalorične jedi na voljo za manj denarja kot zdrave, več jih je na izbiro ter so tudi hitreje in lažje dostopne. Zdrava prehrana je praviloma manj predelana in zahteva več predpriprave. Kar pa ne pomeni, da zahteva veliko več časa – pomeni le, da moramo vnaprej planirati in se pripraviti (česar nam pri manj zdravih izbirah ni potrebno, ker so na voljo na vsakem koraku in pripravljene za uživanje).

Ko govorimo o predpripravi, to pomeni:

 • Greš po nakupih in si priskrbiš vse potrebno iz nakupovalnega seznama, glede na jedilnik, ki mu slediš.
 • Da si narežeš zelenjavo in imaš zalogo v hladilniku za solate, prigrizke in kuhanje.
 • Da skuhaš testenine, riž, kvinojo … za 3-5 dni vnaprej (porcije posamično shraniš v posodice).
 • Si vnaprej pripraviš domači humus – za hranilen in zdrav prigrizek z zelenjavo.
 • Popečeš meso na žaru ali v ponvi, za jedi, ki jih uživaš izven zdoma (za tortilje, solate, razne mesno-zelenjavne jedi).

Pripravila sem 21-dnevni prehranski izziv, ki ti bo pomagal stopiti odvečne kilograme. Je način prehrane, ki mu lahko dolgoročno slediš in je odlična, lahka prehrana – popolna za poletje. Naloži si knjižico pdf >>

Vadba za oblikovanje telesa

Ker je vadba ključna – ne le za fit postavo med poletjem, temveč tudi za splošno zdravje in dobro počutje – sem v 21-dnevni prehranski izziv dodala še 3 treninge, ki so sicer iz mojega Vadbenega izziva za ženske, ki traja vse leto.

Vadba je eden ključnih stebrov zdravega organizma. Z vadbo krepimo celoten organizem in skrbimo za življenje brez bolečin in veliko energije za vsakodnevne obveznosti in užitke. A še vedno je več kot polovica Slovencev in Slovenk telesno neaktivnih. Ni treba veliko, da poskrbimo za zdravje. Je pa nujno potrebno, če želimo čim dlje v starost ostati zdravi, močni, vitalni in mobilni.

Seveda pa fit postave brez gibanja ni mogoče doseči. A tudi z intenzivnim gibanjem slabega načina prehranjevanja ne moremo nadomestiti. Torej pomembno je oboje – urejena prehrana in redno gibanje.

Dodatna pomoč za hitrejše rezultate

Ko je dopust pred vrati ali dogodek, na katerem bi rada še posebej blestela, je dobrodošlo malo dodatne pomoči. Izbrani vrhunski naravni izdelki za tvoje najboljše rezultate – Nature’s Finest – uporabi kodo TANJA20 za dodatnih 20% popusta na celoten nakup (velja na vse izdelke):

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Vaša košarica
  Your cart is emptyReturn to Shop